Sword Art Online - Progressive - Aria of a Starless Night

Anime | 2D
Filmas garums: 1h 37m

Šis ir stāsts par laiku, pirms bija pazīstami vārdi "Lighting Flash" un "The Black Swordsman"...

Dienā, kad viņa uzvilka NerveGear, Asuna Juki bija skolniece, kura nekad iepriekš nebija pat pieskārusies tiešsaistes spēlēm.

2022. gada 6. novembrī oficiāli tika laista klajā pasaulē pirmā VRMMORPG Sword Art Online spēle. Taču spēlētāji, kas joprojām ir eiforijā par to, ka ir pievienojušies spēlei, pēkšņi nonāk tās ieslodzījumā, jo spēles vadītājs viņiem liedz iespēju iziet no tās. Viņš viņus brīdina: "Šī varbūt ir spēle, bet to nevar spēlēt." Ja spēlētājs nomirst spēlē, viņš nomirst arī reālajā pasaulē.

To dzirdot, visi spēlētāji nonāk panikā. Viena no šīm spēlētājām ir Asuna, bet, lai gan viņa vēl nezina šīs pasaules noteikumus, viņa dodas iekarot peldošo dzelzs pili - Aincrad, kuras virsotne ir pārāk augsta, lai to varētu redzēt. Dienām ritot pasaulē, kur nāve nekad nav tālu, viņa piedzīvo liktenīgu sastapšanos. Un tad seko šķiršanās...

Lai gan viņa ir pakļauta realitātes nežēlastībai, Asuna cīnās visiem spēkiem, līdz viņas priekšā parādās kāds cilvēks - atturīgais zobenu cīņu meistars Kirito.

Režisors: Ayako Kouno

Lomās: Yoshitsugu Matsuoka, Haruka Tomatsu

Pirmizrāde: 17/02/23
Gads: 2021
Kompānija: A-1 Pictures (animation)
Izplatītājs: Piece of Magic Entertainment
Mājas lapa: Filmas lapa